Jagten på det perfekte galleri!

Har efterhånden ledt længe og endnu ikke fundet det helt rigtige - kravene er at brugerflade og admin-del skal være intuitivt, systemet skal være nemt/hurtigt at bruge, ikke for meget bøvl i forhold til installation og server (f.eks. Safe Mode), det skal være nemt at tilpasse, nemt at tilføje og rette i gallerier, der skal kunne sættes tekst (captions) under billederne, etc.

Har gode erfaringer med JAlbum, men vil gerne have et server-baseret program/script, og prikken over i’et vil være, hvis det kan integreres i WordPress!

Oversigt/portaler
www.hotscripts.com
http://codex.wordpress.org/Photoblogs_and_Galleries (WordPress)

Konkrete bud
TinyWebGallery: XML-baseret, rimelig godt dokumenteret, kan integreres i CMS. Desværre begrænsninger pga. Safe Mode.
Singapore: Fornuftigt admin-interface, og kan både køre som stand-alone og integreres i WordPress. Noget bøvl med rettigheder (Safe Mode), og enkelte steder knap så intuitivt. Layout går fløjten når det hentes ind i en WordPress-side. Se mere i indlægget WP-resurser.
Flickr: Der findes flere plugins (bl.a. FAlbum), der kan integrere Flickr-albums i WordPress, men jeg er lidt skeptisk ved at skulle håndtere en Flickr-konto ved siden af, samt i hvilken grad det er muligt at tilpasse/skjule Flickr-elementerne.
fGallery: Simpelt og lækkert integreret i WordPress. Som altid problemer med rettigheder ved oprettelse af nye mapper på serveren, men thumbnails og beskrivelser mv. fungerer perfekt! Måtte tilføje </div> i fim_photos.php for at få layoutet fixet. Løsningen på rettighedsproblematikken kan blive at oprette mapper på forhånd (f.eks. fortløbende navne/numre) med de nødvendige rettigheder/owner, hvorefter resten kan klares inde fra WP-adminpanelet!
Album-oversigt uden permalink
MG2: Installeret på verdensboern.dk. Umiddelbart ingen problemer med Safe Mode, hverken med thumbnails eller oprettelse af mapper (eftersom ‘mapperne’ er virtuelle!). Fin, intuitiv brugergrænseflade med de nødvendige funktioner; WYSIWYG editor til billedbeskrivelse, der dog ikke ser ud til at generere det ønskede output ifa. farver, fed mv. Der er også en vejledning til integration med WP (1.5), og via forumet fandt jeg en brugers beskrivelse og eksempel af integration med WP 2.0. Endelig kan dansk sprog tilføjes via et addon. MG2-Sitet ser ikke ud til at blive opdateret længere, men forumet lever videre. En sidste, lækker detalje er import-funktion; smid et antal billeder op i galleri-roden vha. almindelig FTP, hvorefter de kan importeres i MG2-interfacet!
ANiga: Fundet via wordpress.dk forum. Installeret på www.vg-racing.dk (WP 2.3), og efter at de indledende knaster er høvlet af (primært forkerte stier i et par filer) er det fuldt ud tilfredsstillende, med alle ønskelige funktioner og fleksibiltet. Ingen problemer med Safe Mode, når først mappestrukturen er på plads, jf. installationsvejledningen. Er endda med separat sprogfil, så det kan oversættes til dansk.

Comments are closed.